Sayın Velimiz

SAYIN VELİMİZ

Salgın sürecinde okulumuzun eğitim faaliyetlerine yönelik emekleriniz ve gönül birliğiniz için teşekkür ederiz. Bu kez daha büyük desteğinize ihtiyacımız var. Süreci birlikte atlatacağız. Aslında bildiğiniz hususları ailenizin ve öğrencilerimizin sağlığı için hatırlatmak ve vurgulamak istedik.

Şu an tek gayemiz, evlatlarımızı sağlıkla okullarıyla buluşturabilmek ve okula başlayacak çocuklarımızı güvenle karşılamak. Öğretmenlerimiz, okulumuz, tüm dikkatimiz ve özverimizle buna hazırız.

Okul hayatını daha önce tecrübe etmemiş olan birinci sınıf öğrencilerimizi; seyreltilmiş sınıflarımız, eğitim programımız, sosyal mesafeye riayet ederek oynayacakları temassız oyunlarımız, titizlikle çalışılmış uyum haftası içeriklerimiz ve elbette ki bu süreci omuzlayacak öğretmenlerimizin gayretleriyle karşılayacağız.

21-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek uyum programı okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokul 1'inci sınıflarda "1 gün yüz yüze eğitim" şeklinde gerçekleştirilecek.

Yüz yüze işlenemeyen ders saatleri ile ilkokul 1'inci sınıf programındaki diğer dersler ise EBA TV ve EBA portal canlı sınıf uygulamalarıyla uzaktan eğitim sistemleriyle verilecek.

Uzaktan eğitimle ilgili tüm bilgilere uzaktanegitim.meb.gov.tr ve eba.gov.tr adreslerinden ulaşılabilecek.

Öğrencinin yüz yüze eğitime katılımı zorunlu tutulmayacak, veli yazılı bir başvuruda bulunmaksızın kendi isteğiyle öğrencisinin uzaktan eğitime devamını sağlayabilecek.

Covid-19 tedbirleri kapsamında kişisel hijyen, maske ve sosyal mesafe kuralları öğrencilere temassız oyunlar ve eğlenceli etkinliklerle anlatılacak.

Okulumuzun fiziki şartları da dikkate alınarak, sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde şubedeki öğrenciler gruplara bölünerek yüz yüze eğitim yapılacak.

Sınıf mevcudunun bölünmesiyle ortaya çıkan grupların okula gelecekleri günler birbirinden farklı olacak.

Bu bilgiler sizlerle veli WhatsApp gruplarından, okulumuz internet sitesinden, eba.gov.tr adresinden ve E-Okul mesaj sisteminden paylaşılacaktır.

Yeni dönemdeki bazı uygulamalar şöyle olacak:

• Velilerimiz çocuklarını okul bahçe kapısında okula bırakıp gün sonunda da tekrar bahçe kapısından alacaklardır. Ve hiçbir şekilde okul bahçesine giremeyeceklerdir.

• Velilerimizin uyacağı kurallar Veli Taahhütnamesinde belirtilmiştir.

• Velilerimiz okulla ilgili görüşmelerini öğretmenlerle telefonda gerçekleştirecekler ve zorunluluk halinde okul idaremizden randevu alarak okula gelip görüşme yapabileceklerdir.

• Velilerin zorunlu hâller dışında okul bahçesine alınmamasını nöbetçi öğretmenler sağlayacaktır.

• Öğrencilerin okula ve sınıflara fiziksel mesafe kurallarına uygun olarak girmelerini nöbetçi öğretmenler sağlayacaktır.

• Öğrencilerin, okul bahçesinde fiziksel mesafeye uygun şekilde yerleştirilen yer işaretlerine uyup uymadığını da nöbetçi öğretmenler denetleyecektir.

ÖĞRENCİLERİN UYACAĞI KURALLAR

• Çantalarında maske ve hijyen malzemeleri de yer alacak.

• Okula gelmeden önce ateşleri ölçülecek yüksek ateşi olanlar okula gitmeyecek.

• Okullara maske ve mesafe kurallarına uyarak gelecek.

• Kendini hâlsiz ve hasta hisseden öğrenciler hemen öğretmenine ya da okul idaresine haber verecek.

• Sınıfta kendine ayrılan yerde oturacak ve her zaman aynı sırayı kullanacak.

• Öğrenciler yiyecek, içecek ve araç gereç alışverişi yapmayacak.

OKULDA ALINAN ÖNLEMLER

• Öğretmenler ders giriş ve çıkışlarında hijyeni sağlayacak gerekli tedbirleri (el yıkama vb.) alacaklardır.

• Dersler sırasında öğretmenle öğrenciler arasında sosyal mesafeye uygun şekilde oturma düzeni oluşturulmuştur.

• Eğitim ortamlarında çapraz oturma düzeni sağlanmıştır.

• Eğitim ortamlarında doğal havalandırma yapılmasını da öğretmenler sağlayacaktır.

• Damlacık oluşturması nedeniyle sınıf içinde yüksek sesle aktivite yapılmayacaktır.

• Öğrenciler arası materyal alışverişi yapılmamasını öğretmenler takip edeceklerdir.

KOÇKÖY GAZİ AHMET İLKOKULU

"Mutlu Çocuklar Güvenli Yarınlar"

www.kockoyiomeb.k12.tr